Alderande gelooft in partnerschap om de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening steeds te verbeteren
Partnerschap gaat in onze visie verder dan vrijblijvend of occasioneel samenwerken. We bieden samen met andere voorzieningen in de regio zorg en ondersteuning aan, waarbij we ons aanbod samen brengen met dat van onze partners. Onze visie daarbij is te streven naar een sterk regionaal netwerk van gespecialiseerde hulpverleners dat leidt tot de best passende zorg voor iedere persoon met een beperking die hulp en ondersteuning nodig heeft. Daarbij kiezen we voor stevige partnerrelaties op de lange termijn, die het mogelijk maken om doelstellingen te realiseren die geen van de partners apart zou kunnen bereiken.
Het ONDERSTEUNINGSNET Lokeren (ONL) is een nauw samenwerkingsverband van 4 organisaties voor ondersteuning van volwassenen met een beperking in Lokeren: De Hagewinde/meerderjarigen vzw, Alderande Wonen vzw, De Sperwer vzw en Emiliani vzw.
Het ONL werkt nauw samen met en is gehuisvest in het Sociaal Huis van Lokeren, Lepelstraat 4. Het kantoor fungeert als een centraal aanmeldpunt voor volwassenen met een beperking (alle doelgroepen) of een vermoeden van een beperking die ondersteuning zoeken. Mensen kunnen langskomen tijdens de openingsuren of een afspraak vragen. Er wordt samen gezocht naar gepaste oplossingen, bij de 4 partners of bij andere organisaties in Lokeren en omgeving. Als je een ondersteuningsvraag wil stellen, neem dan contact op met Lieve Peleman, consulent van ONDERSTEUNINGSNET Lokeren. Zij maakt je wegwijs en zal met zorg jouw vraag beantwoorden.
Ondersteuningsnet Lokeren, Sociaal Huis Lokeren, Lepelstraat 4, 9160 Lokeren

De Taborgroep vormt een uniek transsectoraal netwerk van 60 autonome organisaties uit Oost- en West-Vlaanderen. De groep versterkt waardegericht ondernemen in de sectoren welzijn, gezondheid en onderwijs.
De Taborgroep biedt de partnerorganisaties binnen het netwerk ondersteuning op maat aan op het vlak van communicatie, financiën-aankoop, ICT, infrastructuur en personeel & organisatie.
Het Vlaams Welzijnsverbond groepeert voorzieningen uit 3 grote sectoren in het welzijnswerk: de jeugdhulp en de gezinsondersteuning, de ondersteuning van personen met een handicap en de kinderopvang. Het Welzijnsverbond vertegenwoordigt 700 instellingen of afdelingen, samen goed voor een capaciteit van ongeveer 27.000 plaatsen en een tewerkstelling van 25.000 werknemers.
Alderande zoekt en vindt steun in het Vlaams Welzijnsverbond bij de uitvoering van veel van onze omvangrijke taken. Het Welzijnsverbond maakt de berg aan wetgeving en reglementering overzichtelijk. Via mailings, vergaderingen, website, studiedagen en tijdschriften blijven wij als werkgever geïnformeerd en ontvangen wij heldere adviezen. Samen met de leden ontwikkelt het Vlaams Welzijnsverbond een beleidsvisie, en vertolkt het de standpunten van de leden naar de Vlaamse Overheid en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.